Tijdslot helpt tegen internetverslaving

Ouders kunnen met een tijdslot op de computer het internetgebruik van hun kinderen aan banden leggen. Ouders kunnen dus met het tijdslot het surfgedragvan hun kind beperken.

Uit onderzoek van Mijn Kind Online blijkt dat driekwart van de jongeren van 12 tot 16 jaar moeite heeft om te stoppen met internetten. Ouders vrezen internetverslaving en verwaarlozing van school.

Met speciale software (TimeSlot) kunnen ouders het aantal uren dat kinderen toegang hebben tot internet instellen. Ook kan onderscheid worden gemaakt tussen verschillende internetactiviteiten. Mijn Kind Online heeft het tijdslot ontwikkeld in samenwerking met KPN en Ouders Online.

Uit het onderzoek onder 450 tieners blijkt dat vooral jongens (23 procent) moeite hebben hun computergebruik in toom te houden. Uit het onderzoek blijkt dat ze gemiddeld twee uur per dag internetten normaal vinden. Slechts een op de drie jongeren krijgt regels van de ouders over computertijd. TimeSlot is gratis te downloaden via de website van KPN.

Plaats een reactie